”Tänä keväänä minä päädyin ulkoistamaan kevätsiivouksen ammattilaisille – ja se todellakin kannatti”, Susanna kertoo.

 

Ammattivalmentaja ja bloggaaja Susanna Mustajärvi tilasi Koti Puhtaaksi Oy:ltä kotiinsa ikkunoiden pesun ja siivouksen. Lue, miksi Susanna päätyi ulkoistamaan siivouksen ja mitä mieltä hän on Koti Puhtaaksi Oy:n palvelusta.

Olen paljon pohtinut omia tapoja ajanhallintaan liittyen. Me saatamme kantaa jopa lapsuudesta asti joitakin arkea kuormittavia tapoja ja rutiineja mukanamme, vaikka emme enää oikeastaan tiedä miksi teemme asioita niinkuin teemme. Olen itse hyvä esimerkki. Minä pitkään vaihdoin lakanoita kerran viikossa, koska koin sen olevan oikea tapa toimia. Niinhän tekevät ihmiset, jotka huolehtivat omasta kodistaan? Olin myös oppinut, että lattiat tulee pestä viikoittain. En tiedä ihan tarkalleen mistä lakanoiden vaihtaminen oli opittu, mutta lattioiden peseminen oli selkeästi perittyä omalta äidiltäni. Hän teki sitä silloin kun olin pieni lapsi.

Päädyin lopulta karsimaan minua turhaan kuormittavat asiat pois arjestani. Todellisuudessa sillä ei ollut mitään merkitystä vaihdanko lakanat kerran viikossa vai kaksi kertaa kuussa. Paitsi, että olen ollut onnellisempi ja iloisempi sen jälkeen, kun siirryin vaihtamaan lakanat sitten kun ne näyttävät olevan pesun tarpeessa. Jotkut pinttyneet tavat saivat minut huonolle tuulelle. Miksi siis ehdoin tahdoin halusin pilata päiväni? Onko siis pakko olla siivouspäivä, vai voisiko kenties siivota silloin kun sille näkee tarvetta?”

Parvekkeen lasit ennen ikkunanpesua
Parvekkeen lasit ennen ikkunanpesua

”Tärkein kysymys itselle on, mihin haluan oman aikani käyttää?”

”Avun pyytäminen ja asioiden ulkoistaminen on ainakin osalle meistä välillä todella vaikeaa. Pidänkö itseäni jotenkin liian hienona ihmisenä, jos palkkaan siistijän kotiini? Olenko laiska, jos en itse tee kevätsiivousta? Kyllähän sitä ennenkin siivoukset on tehty itse – miten minä en nyt pystyisi tätä tekemään? Kysehän ei ole siitä, ettenkö minä voisi. Pointti on siinä, mihin oman aikana haluan käyttää. Olisiko minulle parempi käyttää aika jotenkin muuten, ja samalla tarjota myös töitä suomalaisille yrityksille?”

Parveke ikkunanpesun jälkeen

”Minulle ei ole koskaan tuottanut ongelmaa ostaa palvelua ulkopuolelta. Viime vuoden keväänä, kun minulla oli erittäin rankkaa töissä, meillä kävi siistijät kaksi kertaa kuussa. Se oli silloin erittäin tärkeää minun hyvinvoinnin kannalta, koska siisteys on aina ollut minulle tärkeää. Tätä ajatusmaailmaa haluan viedä eteenpäin. Kaikkea ei tarvitse tehdä itse. Me käytämme rahaa paljon turhempiinkin asioihin. Miksi emme siis auttaisi itseämme myös kotitaloustöissä? Lisäksi kotisiivouksen voi laittaa kotitalousvähennyksiin ja voit saada jopa puolet takaisin.”

Puhdas koti on kaunis koti
Puhdas koti on kaunis koti <3

Ammattilaiset apuun

”Tänä keväänä kevätsiivouksen meillä tekivät siis Koti Puhtaaksi Oy:n ammattilaiset. Oli mukavaa saada apua. Raskausvatsan kanssa ikkunoiden pesu ei olisi ollut edes kovin järkevää. Ja nyt näin jälkeenpäin en voisi olla tyytyväisempi. Työn jälki on erittäin hyvää, ja meillä työskentelevät siistijät olivat hyvin kohteliaita ja avuliaita. Tilasin kahdeksan tunnin siivouksen, jonka aikana sain muun muassa ikkunoiden ja parvekelasien pesun, lattioiden imuroinnin ja pesun, mattojen, uunin sekä keittiön kaikkien pintojen pesun. Ihanaa, kun ammattilaisilla on kunnon aineet mukana. Sellainenkin lika saa kyytiä, jota itse olen pitkään hinkannut tuloksetta. Tällaisia kohtia olivat esimerkiksi saunan lasinen ovi ja keittiön lamppu, johon oli tarttunut pölyä ja rasvaa. ”

Miksi Koti Puhtaaksi Oy?

”Minulle on tärkeää, että ammattilaiset ovat motivoituneita ja kokevat oman työnsä tärkeäksi. Haluan myös, että siistijät kokevat ylpeyttä omasta ammattitaidostaan. Jokaisen työ on erittäin tärkeää. Siivousala on minun mielestä liian aliarvostettu ala. Mieti kuinka arvokasta ja luotettavaa työtä he tekevät! He ovat suuressa roolissa monien perheiden hyvinvointia ja onnellisuutta. Todella iso kunnioitus heitä kohtaan.

Mielestäni on hienoa tehdä yhteistyötä yrityksen kanssa, joka on jo pitkään tehnyt työtä alan huonohkoa mainetta vastaan. Tämä yritys haluaa nostaa alan arvostusta ja on siinä jo onnistunutkin. Yritys on saanut vaikka minkälaisia tunnustuksia. Nyt viimeisimpänä yritys sai tunnustusta olemalla Suomen paras työpaikka. Haluan olla tukemassa yritystä, joka ottaa työntekijät huomioon. Koti Puhtaaksi Oy on juuri sellainen yritys.”

Koti Puhtaaksi Oy

  • Työllistää 130 henkilöä
  • Toimii alueilla Tampere, Helsinki ja Turku
  • Liikevaihto 2,7 milj.€
  • Kaikilla työntekijöillä mahdollisuus ryhtyä yrityksen osakkeenomistajiksi
  • Motto: Työssä on voimaa, yhteistyössä ylivoimaa!

Jaa tämä artikkeli!

Uutiset ja vinkit helpompaan arkeen!