Soili Tyni on yrityksemme ensimmäinen työntekijä. Kun eloisan perheyrityksen perustajalla Saana Tynillä oli yrityksen alkuaikoina omat kädet täynnä hommia, tuli pikkusisko Soili Taivalkoskelta Helsinkiin ensimmäisen kerran apuun kesäksi 2011.

 

Työskentely toisessa kaupungissa avarsi innokkaan 17-vuotiaan nuoren naisen maailmaa ja opetti paljon uutta. Soili oli iloinen, että pääsi jo nuorena katsomaan, miten hommat yritysmaailmassa oikein toimivat.

  Se oli aikamoisen kasvattava kokemus, josta olen kyllä erittäin kiitollinen, Soili muistelee.

Ensimmäinen kesä Koti Puhtaaksi -työntekijänä meni nopeasti ja töitä riitti. Tästä alkoikin Soilin pitkäaikainen ura nopeasti kasvavassa kotisiivousfirmassa.

Koska Soililla oli tuohon aikaan lukio-opinnot kesken Taivalkoskella, hän työskenteli yrityksessä osa-aikaisesti vuoteen 2013 saakka. 

  Keväällä 2013 kirjoitin ylioppilaaksi ja sitten vapauduin lukiosta. Tässä välissä yritys oli ehtinyt laajentua jo Tampereelle, jossa oli silloin minun lisäkseni 2 työntekijää. Kaiken kaikkiaan siis hyvin pieni porukka.

Tampereella työskentely tuli Soilille yllätyksenä, kun Saana-sisko soitti viimeisten kirjoitusten jälkeen ja kysyi olisiko Soili kiinnostunut työstä.

  Se koko Tampereelle lähteminen oli itse asiassa aika hauska juttu. Saana tiesi, että milloin oli viimeiset kirjoitukset ja soitti niiden jälkeen, kun olin juuri kävelemässä viimeisestä kokeesta kotiin. Hän kyseli ensin kuulumiset, jonka jälkeen kysyi, haluaisinko tulla töihin.

Soili mietti asiaa muutaman tunnin ja palasi Saanalle vastauksen kera.

  Soitin Saanalle sitten, että kyllä mä lähden ja seuraavana aamuna olikin jo nokka kohti Tamperetta. Se oli aika nopeasti päätetty, mutta en ole kyllä hetkeäkään katunut.

Keväästä 2013 asti Soili työskenteli yrityksessä kokoaikaisena työntekijänä. Ajan saatossa kotitoimisto vaihtui omaan erilliseen toimistoon ja pikkuhiljaa yritykseen tuli lisää työntekijöitä sekä asiakkaita. Yritys alkoi kasvaa ja Soili tarttui monipuolisesti kiinni kaikkiin tehtäviin.

  Olen ollut luonteeltani aina semmoinen, että haluan tietää lisää asioista ja miksi niitä tehdään. Olen tosi kiinnostunut ja innostunut etenkin yrityksen pyörittämisestä. Seurailin paljon Saanan työtä ja kyselin, saisinko auttaa. Pikkuhiljaa sain sitten uusia työtehtäviä itselleni.

Soilin innostuneisuus kasvoi kasvamistaan ja lopulta hän päätyikin ostamaan osakkuuden yrityksestä. Ajan myötä Soili löysi yrityksen monipuolisten työtehtävien joukosta oman polkunsa tuotannon parissa. Hän kokee kasvaneensa yrityksen mukana paljon.

  Arkeen on kuulunut viime vuosina siistijöiden arjen pyörittämistä, työvuorojen laatimista ja oikeastaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, siivoustyön parissa nyt taas viimeisimpänä.

Kevät 2020 toi Soilille uudet tuulet, sillä hän jäi lähes kymmenen vuoden työnteon jälkeen äitiyslomalle. Siinä missä hän aiemmin kuvitteli ymmärtävänsä asiakkaiden siivoustarvetta, vasta äitiysloman ja vauva-arjen myötä hän on todella ymmärtänyt, kuinka suuri merkitys siivoustyöllä voi olla esimerkiksi kiireisen lapsiarjen keskellä. Nykyinen elämäntilanne on korostanut Soilille työn merkityksellisyyttä entisestään.

  On ollut tosi mielenkiintoista seurata yrityksen toimintaa nyt vierestä, vähän eri perspektiivistä, kun en ole itse siellä arjessa mukana, kuten aiemmin. Sivusta huomaa aivan eri tavalla yrityksen kehittymisen tahdin.

Kehittyminen Koti Puhtaaksi -siivousfirmalla onkin ollut vuosien saatossa suurta. Tänä päivänä yritys työllistää noin 200 henkilöä ja toimii useammalla paikkakunnalla.

Soili kertoo, että yrityksessä parhaita asioita ovat mahdollisuus kehittää itseään ja yrityksen hyvä moraali.

  Se merkitsee ihan tosi paljon, että pystyy tehdä töitä hyvällä omalla tunnolla ja hyvällä moraalilla. Myös yrityksen missio tehdä Suomesta onnellisempi on itselleni todella tärkeä.

Jaa tämä artikkeli!

Uutiset ja vinkit helpompaan arkeen!