Viisi siivoavaa sisarusta onkin nyt kuusi! Kysyimme kaikilta kuudelta siskolta 14 kysymyst√§ liittyen ty√∂h√∂n, haaveisiin ja sisarussuhteisiin. Nyt kysymyksiin vastaa Helsingin aluekoordinaattorina ty√∂skentelyv√§¬†Selina ”Lellu” Tyni!

 

Kerro yhdellä lauseella kuka olet.

‚Äď Olen Selina aka Lellu, 20-vuotias tytt√∂.

Mitä vastuualueellesi kuuluu KP:ssä?

‚Äď Ty√∂skentelen Helsingiss√§ aluekoordinaattorina, mutta olin mukana my√∂s esimerkiksi Oulun toimiston avaamisessa.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

‚Äď Helsingiss√§ vastaan arjen py√∂ritt√§misest√§ eli siit√§, ett√§ siistij√∂ill√§ arki rullaa mahdollisimman mutkattomasti ja kivasti. Oulussa availin siivouspuolta ja esimerkiksi perehdytin uudet siistij√§t.

Mikä on työssäsi parasta?

‚Äď Ty√∂ss√§ on parasta, ett√§ saan olla ihmisten kanssa tekemisiss√§. Olen sosiaalinen tyyppi ja tykk√§√§n jutella, selvitt√§√§ asioita ja ratkoa ongelmia.

Mistä et pidä työssäsi?

‚Äď Super vaikea kysymys! T√§m√§ ehk√§ liittyy enemm√§n omiin luonteenpiirteisiini, mutta en pid√§ ristiriitatilanteista. Ei niit√§ hirve√§sti tule, mutta haluaisin, ett√§ kaikki menee aina nappiin ja kaikki on hyv√§ll√§ mielell√§. T√§ss√§ hommassa olen kyll√§ oppinut, ettei kaikki aina suju.

Miksi olet hyvä työssäsi?

‚Äď Olen ty√∂skennellyt KP:lla nelj√§ vuotta ja tunnen toimintatavat hyvin. Siksi niit√§ on helppo opettaa muillekin. Koen my√∂s olevani asiakaspalveluhenkinen ja olen tarkka siit√§, ett√§ hommat hoidetaan asiakkaiden ja ty√∂ntekij√∂iden kanssa just eik√§ melkein.

Mikä oli haaveammattisi lapsena ja olisitko nuorempana osannut kuvitella itseäsi nykyiseen työhösi?

‚Äď Lapsena haaveammattini oli ensihoitaja. Tai ylip√§√§t√§√§n, ett√§ saisin ty√∂ss√§ni auttaa ihmisi√§. Koen, ett√§ pystyn toteuttamaan sit√§ lapsuuden ja nuoruuden paloa t√§ss√§kin ty√∂ss√§. En kuitenkaan usko, ett√§ olisin voinut nuorena kuvitella itse√§ni juuri t√§h√§n ty√∂h√∂n.

Mitä tekisit työksesi jos nykyistä ei saisi valita?

‚Äď Veikkaan, ett√§ olisin kauneudenhoito- tai hyvinvointialalla.

Millaisena näet itsesi ja työsi 5 vuoden kuluttua?

‚Äď T√§m√§ on aika paha, koska el√§n tavallaan hetkess√§. Kuukausi kerrallaan, enk√§ suunnittele yleens√§ vuosien p√§√§h√§n. P√§√§asia on, ett√§ teen juuri sellaista ty√∂t√§ mist√§ nautin ja miss√§ tunnen olevani hyv√§. Se voi olla t√§m√§ yritys tai jotain ihan muuta, kunhan teen sit√§ mist√§ tykk√§√§n.

Mikä tekee KP:stä yrityksenä niin hyvän?

‚Äď Tietenkin ty√∂kaverit ja siskot. Kaiken ei tarvitse olla niin vakavaa ja t√∂iss√§ voi olla hauskaakin. Meill√§ ei my√∂sk√§√§n ole vahvaa hierarkiaa vaan kaikki ovat selv√§sti saman arvoisia. Voi siis olla t√§ysin oma itsens√§ eik√§ tarvitse h√§vet√§ mit√§√§n. T√§√§ll√§ voi puhua suoraan, eik√§ tarvitse pel√§t√§ vastaanottoa.

Millainen sisko olet muihin verrattuna?

‚Äď Olen ehk√§ eniten sellainen taivaanrannanmaalarityyppi. Haaveilija. El√§n vahvasti tunteen mukaan ja olen aika herkkis. Joskus innostun niin nopeasti, etten oikein ehdi edes ajatella asiaa ennen kuin olen jo t√§ysill√§ mukana. On mukava, ett√§ siskot auttavat ajattelemaan v√§lill√§ my√∂s j√§rjen kautta.

Kuka oli lempisiskosi kun olitte nuorempia ja kenen kanssa vietät nykyään eniten aikaa?

‚Äď T√§h√§n on vaikea sanoa yht√§, koska kaikki ovat niin erilaisia ja eri tavoin lemppareita. Olen kuitenkin pit√§nyt Sailaa aina tietyll√§ tapaa esikuvana. Sailalle on helppo puhua kaikesta ja pidimme paljon yhteytt√§ senkin j√§lkeen, kun Saila l√§hti maailmalle. Nyky√§√§n viet√§n eniten aikaa Saanan kanssa, koska olen heid√§n lastensa kanssa paljon tekemisiss√§. Olemme lasten kanssa hyvi√§ yst√§vi√§ ja sit√§ kautta n√§en Saanaakin.

Miten KP on muuttanut suhdettasi siskoihisi?

‚Äď Meist√§ on tullut tosi l√§heisi√§ ja voimme puhua kaikki kaikille ihan mist√§ vain. Tuntuu, ett√§ tunnemme tosi hyvin toisemme enk√§ usko, ett√§ ilman KP:ta olisimme n√§in hyviss√§ ja tiiviiss√§ v√§leiss√§.

Miksi kotisiivous kannattaa tilata ja miksi juuri meiltä?

‚Äď Onhan se arjen luksusta! Sanon monesti niin, ett√§ asiakas ostaa meilt√§ vapaa-aikaa. Useimmilla on t√§rke√§mpi√§kin juttuja, joihin voi aikansa k√§ytt√§√§. Kun ostat kotisiivousta, ostat siis vapaa-aikaa itsellesi ja perheellesi! Ja onhan se nyt fakta, ett√§ me ollaan parhaita t√§ss√§. Se, ett√§ ollaan panostettu laatuun sek√§ asiakas- ja ty√∂ntekij√§tyytyv√§isyyteen, niin se kyll√§ n√§kyy ty√∂n j√§ljess√§.

Jaa tämä artikkeli!

Uutiset ja vinkit helpompaan arkeen!