Saana ja Henri elävät täyttä arkea. Kasvavan yrityksen lisäksi kaksi pientä lasta pitävät vanhempansa kiireisinä. Kolmevuotias Rosa ja yksivuotias Romeo ovat koko yritysperheen silmäteriä.

– Työn lisäksi myös kotiarjen organisoiminen on tärkeää, jotta paketti pysyy kasassa. Olemme sopineet selkeän työnjaon kodinhoitoon liittyen. Kun omat hommat on hoidettu, on helpompaa ottaa omaakin aikaa, kun tietää, että on oman osansa hoitanut, Henri kertoo.

Saana ja Henri viihtyvät siistissä kodissa.

– Siisteys tuo selkeyttä. Kun molemmat tietävät työnjaon, homma ei käy yhdelle ihmisille liian raskaaksi.

Valvotut yöt ja kiireiset aamut ovat heille tuttua arkea, kuten muissakin pikkulapsiperheissä.

– Aamut ovat aina kiireisimpiä ja niitä varten olemme kehitelleet muutamia kikkoja, joilla saamme aamut luistamaan helpommin. Esimerkiksi valmistelemme aamun rutiinit jo illalla pitkälle valmiiksi, Saana kertoo.

Kun rutiinit ovat kohdallaan, pahimmalta kiireeltä vältytään. Se mahdollistaa sen, että on enemmän aikaa harrastaa ja tehdä kivoja juttuja koko perheellä.

– Voimme keskittyä enemmän siihen iloon, jota lasten kanssa touhuilusta saa. Tykkäämme muun muassa pyöräillä koko perheellä ja käydä yhdessä puistoissa. Kiireettömästä lasten kanssa olemisesta saa valtavasti virtaa muuhunkin elämään, Henri kertoo.

– Minulle on jopa sanottu, että luonteeni on sopivasti pehmentynyt lasten saamisen myötä ja olen ottanut sen kohteliaisuutena, Saana kertoo hymyillen.

Saanan ja Henrin 5 vinkkiä helpottamaan kiireistä arkea:

  1. Jaa vastuuta. Jaa vuorot kumppanin kanssa: tehkää työlista, mitä omina vastuuiltoina tulee tehdä ja mistä vastata. Jokaisella perheellä toimii omat systeemit, joten sovella tämä toimimaan teidän arkeenne. Tynin perheen sääntölistassa on muun muassa se, että kaikki puhtaat pyykit tulee laittaa kaappiin ja konetta pyörittää niin kauan kuin pyykkiä on. Arkea on huomattavasti helpompi elää, kun vastuut on jaettu tasapuolisesti. Silloin molemmat osapuolet voivat vuoroilloin käydä urheilemassa, syömässä, tapaamassa ystäviä tai vaikka shoppailemassa, hyvällä omallatunnolla.
  2. Valmistele aamun KAIKKI rutiinit jo illalla valmiiksi. Pinoa päivän lähtövaatteet vaippoineen ja ulkovaatteineen, kata aamupala valmiiksi pöytään, täytä päiväkotiin tai töihin otettavat kassit valmiiksi.
  3. Aamuja nopeuttava vinkki! Iltapesun jälkeen voit laittaa seuraavan päivän puhtaat vaatteet lapsille suoraan päälle. Aamulla lapsen tarvitsee vain käydä pisulla tai vaihtaa vaipat ja that’s it.
  4. Tee kerran viikossa ruokamaraton. Valmista samanaikaisesti kolme eri pääruokaa. Purkita ja pakasta. Paniikkipäiviä tulee aina, jolloin valmis kotiruoka pelastaa. Tämä myös säästää kustannuksia, sillä vältyt ulkona syömiseltä.
  5. Ulkoista niin paljon kuin mahdollista. Kauppakassipalvelu voi tuoda kerran viikossa aina käytettävät perusainekset. Siivouspalvelu voi poistaa ison osan arkistressistä. Voisiko joku kylän luotettava tyttö hakea lapset kerran viikossa hoidosta ja viedä harrastuksiin, jotta voit käydä kauppaostoksilla töiden jälkeen rauhassa ilman paniikkia?

Lataa ja tulosta oma vastuunjako -taulukkosi tästä:

Vastuunjakotaulukko

Katso samasta taulukosta myös Saanan ja Henrin esimerkki:

Esimerkkitaulukko

Jaa tämä artikkeli!

Uutiset ja vinkit helpompaan arkeen!