Kevät tulee ja aurinko hohkaa lämpöä.

Ihana asia, eikö vain!?

Montaa kuitenkin kevät ahdistaa. Valo tuo esiin talven pimeyteen piilottuneet liat, pölyt ja likaiset ikkunat. Lämmön lisäännyttyä parvekkeen ovi tekisi mieli avata mutta partsi pitäisi siistiä ensin ennenkuin oveakaan viitsii kummemmin aukoa.

Jos parvekettasi ei ole vielä siivottu kesäkuntoon, niin nyt on hyvä aika tehdä homma. Jos homma ahdistaa, autamme mielellämme. Tässä pari vinkkiä, jos kuitenkin päädyt tekemään työn itse.

Aloita parvekkeen siivous nostelemalla kalusteet pois. Nosta myös laatat tai rallit ylös. Lakaise irtoroskat pois ja imuroi parveke.

Parvekkeen lattian, kaiteet ja rallit voi pyyhkiä esimerkiksi vedellä sekä pienellä määrällä yleispuhdistusainetta tai mäntysuopaa. Pyyhi parveke pesun jälkeen puhtaalla vedellä. Vältä runsasta veden käyttöä, ettei vesi pääse valumaan alapuolella olevalle parvekkeelle.

Myös parvekekalusteet kannattaa pestä, esimerkiksi mäntysuopaliuoksella tai rautakaupoista saatavilla materiaalikohtaisilla aineilla. Muista huuhdella kalusteet pesun jälkeen. Mikäli pesuun ei ole mahdollisuutta, riittää parvekekalusteisiin pelkkä kosteapyyhintä.

Pese parvekelasit ja ikkunat, ellet ole pessyt tai pesettänyt niitä jo aiemmin. Pyyhi myös muut mahdolliset tasopinnat kuten ikkunanpellit, ulokkeet ja kiinteät tasot. Älä unohda pyyhkiä myös parvekkeen ovea ja ovenpuitteita.

Kun parveke ja kalusteet ovat kuivuneet, nostele tavarat takaisin partsille, lisää pehmusteet, koristeet ja hae tuoreita kukkia koristamaan parveketta.
Kesästä nauttiminen voi alkaa!

Jaa tämä artikkeli!

Uutiset ja vinkit helpompaan arkeen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla ja Googlen tietosuojalauseke ja käyttöehdot pätevät.