Heippa,

Lumi on tullut maahan, toivottavasti pysyäkseen (muttei pitempään kuin kevääseen;)
Kerroimme aiemmin maatilamatkasta, alla on yhden vetäjistä, sosionomiopiskelija Sailan ajatuksia ja kerrontaa päivästä!

————————–

Järjestimme eläkeikäisille suunnatun matkan Ilolan maatilalle Valkeakoskelle 7.11.2016. Matka oli todella antoisa kokemus niin retkeläisille, kuin matkan suunnittelijoille ja järjestäjille. Paljon teimme sen eteen töitä, mutta kova työ palkitsi meidät tuolla retkellä.
Yhteensä retkellemme osallistui noin 20 ikäihmistä, sekä Motive Osk:lta kaksi matkan vetäjää, Saila ja Taija. Retkestä tulivat nauttimaan myös avustajan rooleissa Sailan sisarukset Koti Puhtaaksi Oy:n perheyrityksestä, Saana, Silja ja Selina. Matkan sisältöä oli suunnittelemassa Sailan ja Taijan lisäksi Motivelta Jemina ja Anton!

Koti Puhtaaksi siivouspalvelu

Olipas matkalla vielä 1-vuotias pieni Rosa-tyttökin, joka sulatti varmasti jokaisen retkeläisen sydämen! Ryhmämme oli oikein sopivan kokoinen ja meitä olikin niin sanotusti vauvasta vaariin retkeläisiä.

img_3575

Matkaan lähdimme keskustasta Tampereelta, hyppäsipä kyytiin pari retkeläistä matkan varreltakin. Aamusella bussi täyttyi hieman jännittyneistä ja odottavista ihmisistä. Ilma oli kylmä mutta ulkona oli kaunista; olimme saaneet valkoisen lumipeitteen!
Lunta pyrytti, ja hieman taidettiin hytistäkin mutta viimeistään bussi lämmitti meidät jokaisen eikä tunnelma jättänyt ketään kylmäksi. Osa tuli retkelle yksin, osa kaverin kanssa; kaikki kuitenkin saivat bussissa seuraa. Oli mahtavaa nähdä kuinka hyvä porukka saatiin kokoon; saimmekin sydämemme pohjasta toivottaa kaikki tervetulleeksi retkelle!

Bussina meillä toimi Matrocks Oy:n esteetön bussi. Rosan vaunut oli helppo saada kyytiin hissin avulla!

img_3490

Bussimatkalla opimme paljon Valkeakoskesta ja Sääksmäestä, ja teimme pienen maisema-ajelunkin ja näimme mm. vanhan kirkon Sääksmäeltä, rauhallista maaseutua ym.. Oppia tuli myös hauskan tietovisan muodossa!

Kun pääsimme Ilolan maatilalle, huomasimme kyllä heti saapuneemme aitoon maatilatunnelmaan. Hermanni –kissa tuli maukuen toivottamaan meidät tervetulleeksi, kenties myös hieman kerjäämään rapsutusta vierailta. Pääsimmekin heti tutustumaan maatilan elämään.

Maatilalta löytyi hevosia, koiria, kissoja, nautoja, kukkoja, kaneja, lampaita ja vaikka mitä. Lampaissa huomasimme huvittuneena, että siellä taisi olla joku Ilolan oma murre ”möööö” äänne kun yleensä lampaat ääntelevät ”määää”.

Siivouspalvelu ikäihminen

Maatilakierros herätti monessa eläkeikäisessä lapsuuden muistoja mieleen ja saimmekin kuulla mielenkiintoisia tarinoita vanhoilta ajoilta.

Kierroksemme aikana emäntä oli saanut ruoat valmiiksi ja herkkuja notkuva pöytä odotti nälkäisiä retkeläisiä! Tästä pöydästä löytyi varmasti jokaisen makuun ruoat ja juomat; tietenkään kahveja ja jälkiruokia unohtamatta!

siivousfirma tampere

Kahvien lomassa maatilan emäntä kertoili meille paikan historiasta. Tilan mukaansa tempaava tarina innostutti meidät kyselemään kovasti kysymyksiä! Saimme myös tutustua vanhoihin kuviin ja esineisiin.
Tämän jälkeen visailimme vanhojen sananlaskujen merkeissä. Täydentelimme sananlaskuja ja pohdimme yhdessä niiden merkityksiä. Aiheet menivät kovinkin syvällisiksi, voi kun me nuoret osaisimme enemmän kuunnella näiden vanhojen ihmisten omaamaa viisautta ja elämän kokemusta!

kotipalvelun tukipalvelut

Ohjelman jälkeen osa halusi vielä ostaa tuliaisia kotiin vietäväksi.
Saimme järjestäjinä kovasti kiitosta matkasta. Jokainen oli tyytyväinen ja paras anti oli varmasti kaikille ryhmämme positiivinen tunnelma ja antoisat keskustelut; sekä tietysti uudet tuttavuudet. Takaisin Tampereelle päästyämme jokainen meistä taisi lähteä kotiin –väsyneenä mutta hymy huulilla – mikä olikin meidän järjestäjien päätavoite matkasta.

siivous tampere

Uskomme, että jokainen sai lisää voimaa tämän retken tiimoilta arkeen; me kaikki tarvitsemme välillä irtiottoa arjesta. Aina ei tarvitse lähteä kauas, vaan täällä lähelläkin on hyvinkin tutustumisen arvoisia paikkoja. Vielä lämmin kiitos kaikille mukana olleille retkeläisille, Ilolan maatilan väelle, Matrocks Oy:lle sekä Koti Puhtaaksi Oy:lle meidän järjestäjien puolesta!

img_3629

Jaa tämä artikkeli!

Uutiset ja vinkit helpompaan arkeen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla ja Googlen tietosuojalauseke ja käyttöehdot pätevät.