Muuttajan muistilista

Jokainen meistä on varmasti joskus valehdellut itselleen, että muutto tulee sujumaan sutjakkaasti. Todellisuudessa touhuttavaa kyllä riittää yöhön saakka Рpaperitöistä käytännön järjestelyihin.

Muutossa riittää muistettavaa aina sopimusten pyörittelystä vara-avainten kaiveluun ja varastokaaoksen selvittelyyn. Tältä sivulta löydät kaiken tarvittavan, jotta saat muuton onnistumaan mahdollisimman kivuttomasti!

Lataa muistilista Varaa muuttosiivous

Päätä muuttopäivä ja järjestä muuttoapua

Pyydä muuttoavuksi pieni köörillinen väkeä lähipiiristäsi. Kysy kauniisti kavereilta tai kiristä ja uhkaile perilliset palvelukseen. Mikäli otat avuksesi ammattilaisia, sovi ajankohta ajoissa muuttofirman kanssa.

Ulkoistetun muuttosiivouksen suhteen on sama laulu laulettavana. Kunnollinen muuttosiivous vaatii reilusti aikaa, joten siivouspäivä kannattaa sopia ajoissa, jotta saamme kaiken kerralla kuntoon. Voit varata siivouksen myös uuteen asuntoon.

Aloita ajoissa muuttolaatikoiden hamstraus ja krääsäinventaario. Muutat sitten pois mistä tahansa luutakomerosta, tulee tavaran paljous räjäyttämään tajuntasi ja takakonttisi. Tarpeetonta sälää sietää alkaa pakkailemaan jo pitkin muuttokuukautta.

Siirrä ja kilpailuta sopimukset

Irtisano aiempi vuokrasopimuksesi viimeistään kuukautta ennen lähtöäsi.

Hanki kotivakuutus uuteen osoitteeseen. Pidä huoli, että myös vanhassa torpassa on vakuutus voimassa siihen saakka, että olet takuuvarmasti poistunut tuhoja aiheuttamasta.

Muuta purettavaa, siirrettävää ja sovittavaa ovat sähkösopimukset ja kiinteät internet-yhteydet. Omakotitalon autuudesta nauttivat saavat nauttia myös vesi- ja lämpösopimusten sekä jätehuollon järjestelystä uuteen osoitteeseen.

Vedä mietintämyssyä syvemmälle ja pohdi, mitkä muut yritykset vaativat sitoutumistasi. Esimerkiksi kuntosalijäsenyyden irtisanominen saattaa osoittautua melkoiseksi työmaaksi.

Hoida tarvittavat ilmoitukset

Tee muuttoilmoitus maistraattiin ja postiin, jotta laskut ja uhkakirjeet löytävät jatkossakin piristämään maanantaiaamuasi.

Järjestä Kelalle tarvittavat lippuset ja lappuset, mikäli olet esimerkiksi vailla uutta asumistukea.

Ilmoita muutostasi sekä uuden että vanhan kodin isännöitsijälle.

Selvitä lapsukaistesi uusi koulunkäyntipaikka.

Työehtosopimuksesi mukaan saatat olla oikeutettu yhteen palkalliseen muuttopäivään. Tarkista oikeutesi ja sovi asiasta esihenkilösi kanssa.

Taloyhtiön saunavuoro ja autopaikka jaetaan usein jonotusjärjestyksessä, joten ilmottaudu tarvittaessa jonon hännille.

Muista muuttopäivänä

Muuttopäivänä on kohteliasta laittaa lainalihaksille pino pitsoja tilaukseen ja kylmiä juomia käsien ulottuville. Suojaa muuton kynnyksellä ovenkarmit ja herkät pinnat.

Käy uusi asunto huolellisesti läpi siltä varalta, ettei aiempi asukas ole ollut aivan yhtä huolellinen kuin sinä itse. Kaikista ilmenneistä ongelmakohdista tulee tehdä ilmoitus isännöitsijälle tai vuokraisännälle. Sitten ei muuta, kun palohälyttimet kattoon ja rymsteeraamaan!

Ei ole juuri parempaa ajankohtaa siivouspalveluiden aloittamiseen kuin muutto uuteen asuntoon. Uudessa elämässäsi voit kohentaa sekä elämänlaatuasi että kotisi viihtyvyyttä, kun pinnat pysyvät alusta asti särmässä kunnossa.

Tutustumistarjous kotisiivoukseen