Tämä italialainen ruokaklassikko on takuuvarma suosikki ruokapöydässä, oli sitten arki tai viikonloppu. Nopeasti valmistuva pastaherkku maistuu niin lapsille kuin aikuisillekin. Pasta carbonara saa makunsa rapeasta pekonista sekä kermasta. Lisäksi meidän reseptimme, moppaajan pasta carbonara viimeistellään aidolla cheddar-raasteella.

 

Ohjeesta tullee neljä annosta
Valmistusaika on alle 30 minuuttia

Pasta carbonaran raaka-aineet:

1 pkt (140g) pekonia
250g tuorepastaa (gluteenittomana käytä esimerkiksi tätä pastaa)
2½ dl kolmen sipulin kermaa
3 valkosipulinkynttä
1 sipuli
Mustapippuria
½ tl sokeria
Nestemäistä valkosipulisuolaa
1-2 dl cheddaria raasteena
Tuoretta basilikaa
1 iso kananmuna
Tilkka öljyä

 

Pasta carbonaran valmistaminen:

1. Laita pekonit uunipeltille leivinpaperin päälle vieri viereen
2. Paista pekoneita uunissa 200 asteessa noin 18 minuuttia
3. Anna pekonien hieman jäähtyä ja paloittele sen jälkeen pieniksi paloiksi
4. Keitä tuorepatsa ohjeen mukaan
5. Kuullota silputut valkosipulinkynnet ja silputtu sipuli
6. Lisää kuullotetuiden sipulien sekaan pekonipalat, keitetty ja valuutettu pasta
7. Lisää myös kerma, sokeri, mustapippuri
8. Tarkista suolaisuus ja lisää tarvittaessa
9. Anna pasta carbonaran hetki jäähtyä ja lisää kananmuna, paljon juustoraastetta ja hienonnettua tuoretta basilikaa
10. NAUTI!

 

Somekokin vinkit:

+ Tuorepasta kypsyy muutamassa minuutissa ja se kannattaa ehdottomasti nauttia tuoreeltaan
+ Tuorepasta kannattaa keittää ihan viimeiseksi, kun muutoin pasta carbonara on jo aika valmista
+ Ehdottomasti suosittelen käyttämään päällä reilusti aitoa Jukolan cheddaria raasteena
+ Kun paistat pekonin uunissa, säästyt turhalta käryltä keittiössä
– Sipulin silppuamiseen ei kannata käyttää minkäänlaisia leikkureita, kun niissä sipuli menee helposti liian pieneksi ja helposti kitkeröityy, kannattaa siis käyttää veistä silppuamiseen

 

Usein kysyttyjä kysymyksiä:

1. Onko kuivapasta ja tuorepasta eri asia?

Kyllä on, kuivapastassa on pidempi keittoaika, kuin tuorepastassa. Kuivapasta ei sisällä kananmunaa, vaan se on valmistettu vedestä ja jauhoista. Kuivapasta säilyy huoneenlämmössä pitkään ja on tarkoitettu alkuruuille. Tuorepasta taas on lähes aina niin sanottua munapastaa. Noin kolmasosa raaka-aineista on kananmunaa, jolloin tuorepatsa on myös hyvin proteiinipitoista ja tuorepasta on tarkoitettu pääruoalle ja tuorepatsa säilytetään jääkaapissa ja säilyy siellä noin viikon.

2. Voiko pekonin paistaa myös paistinpannulla?

Voi paistaa myös paistinpannulla, jolloin voit ne heti raakana pilkkoa pieneksi paloiksi ja tällöin et tarvitse sipulien kuullottamisessa öljyä, vaan voit kuullottaa sipulit pekonien rasvassa, kun pekonit ovat jo hieman alkaneet ruskistua rapeiksi.

3.Eikö pasta carbonaraan käytetä yleensä parmesaaniraastetta?

Alkuperäisesti kyllä, mutta mielestäni aito cheddar on maukkaampaa tässä ja valikoimasta löytyy mm.mustapippurin makuista cheddaria, joka sopii oikein hyvin tähän. Kannattaa kokeilla.

4. Miksei kananmunaa voi heti lisätä pastan sekaan, vaan täytyy ensin antaa hieman jäähtyä?

Jos kananmunan laittaa liian kuuman pastan päälle, tulee kananmunasta kokkelia, kun kanamuna lähtee välittömästi kypsymään.

pasta carbonara

Jaa tämä artikkeli!

Uutiset ja vinkit helpompaan arkeen!

Kotisiivouksen vuosikello – huhtikuu

Huhtikuu herättää luonnon uuteen loistoon ja samalla vauhdikkaasti lisääntyvä auringonvalo iskee armottomasti kotimme tahroja ja ...

Puhelimen puhdistaminen – säännöllisyys on valttia

Puhelimen puhdistaminen on usein arjen keskellä sivuutettu, mutta erittäin tärkeä toimenpide. Tutkimukset ovat osoittaneet, että ...

Airfryerin puhdistaminen – pidä suosikkilaitteesi puhtaana

Airfryer on vakiinnuttanut paikkansa yhä useammasta keittiöstä ja monet meistä käyttävätkin airfryeria monipuolisesti ruoanlaittoon. Tämä ...

Näin valitset kotiisi sopivan robotti-imurin

Robotti-imuri on laite, joka on mullistanut kodin siivouksen, tarjoten automatisoidun ratkaisun päivittäiseen pölyn ja lian ...

Kodin kevätsiivous

Viimeistään kevätaurinko paljastaa sinulle nurkissasi lymyävät pölypallerot ja pinttymät, mikäli olet niitä onnistunut vielä omatunnoltasi ...

Pysäytä kura ja loska eteiseen

Hanki eteiseen hyvä matto Jos asut omakotitalossa, kannattaa oven ulkopuolella valita karhea matto, johon kivet ...

Kotisiivouksen vuosikello – maaliskuu

Tämän kuun valinnoissa riittää toden teolla jumpattavaa siivousliinan kanssa. Kotiaan kun jynssäilee ajan kanssa näyttävään ...

Kotisiivouksen vuosikello – helmikuu

Tavanomaiseen malliin olimme jo vitsailemassa, että siivouksen vuosikellossa on jälleen luvassa kodin siivouksen saralla varsinaisia ...

Grillipizza – verraton kesäherkku arkeen ja juhlaan

Täydellinen pizzapohja Hyvän pizzapohjan salaisuus ovat 00-jauhot (eli tavallista hienojakoisempi vehnäjauho) ja huolellinen vaivaaminen. Taikina ...

Moppaajan tsatsiki

Valmistusaika: alle 30 minuuttia Ohjeesta tulee 4 annosta Tsatsikin raaka-aineet: 1 tuore kurkku   Kastike: ...

Moppaajan coleslaw

Ohjeesta tulee noin 3-4 annosta. Valmistusaika: 4h Coleslaw raaka-aineet: 250g kaalia 2 kpl (n.180g) porkkanaa ...

Imuristin lanttulaatikko

Ohjeesta tulee 2 x 0,85 litran rovetta. Valmistuaika noin 2 tuntia. Lanttulaatikon raaka-aineet 1 kg ...

Imuristin pinaattiletut

Ohjeesta tulee 16 pikkulettua Valmistusaika: 30 minuuttia Pinaattilettujen raaka-aineet 1 kananmuna 4 dl maitoa 25g ...

Moppaajan pasta carbonara

Pasta carbonaran raaka-aineet: 1 pkt (140g) pekonia 250g tuorepastaa (gluteenittomana käytä esimerkiksi tätä pastaa) 2½ dl ...

Imuristin mangojuustokakku

Tämä resepti on jo valmiiksi gluteeniton. Vegaaniseen ruokavalioon sopivaksi tätä sen sijaan on vaikeaa muokata, ...

Moppaajan korvapuustit

Korvapuustin raaka-aineet: 5 dl vettä (+42’c) 2 pss. (a 11g) kuivahiivaa 2 dl sokeria 1 ...

Kotisiivous vaatii huolellista suunnittelua – näin me tutustumme kotiisi

Jokainen koti on erilainen ja siksi suunnittelukäynti antaa meille mahdollisuuden suunnitella toiveidesi mukainen siivouskokonaisuus ja ...

Kotitalousvähennys, eli palveluita kotiin 60% edullisemmin

Kotitalousvähennys 2024 Siivous-, kotitalous-, hoiva- ja hoitotyön osalta vähennystä saa 60% tehdyn työn osuudesta (ennen ...

Siivouslahjakortti – Tuplalahja, joka kannattaa hyödyntää

Maailmassa ei liene montaa joululahjaa, jonka arvo on saajalleen yli puolet ostohintaansa suurempi. Harva nimittäin ...

Koti Puhtaaksi Oy:n uusi toimitusjohtaja Reetta Alastalo kertoo nolona: “Reputin siivoustaitotestimme”

Euroopan ja Suomen parhaana siivousalan työpaikkana palkittu Koti Puhtaaksi Oy saa uuden vetäjän, kun yrityksen ...

Tarjoamme automatisoidun kotitalousvähennysilmoituksen asiakkaillemme!

Verohallinto avasi vuoden 2023 alussa rajapinnan, jonka avulla kotitalousvähennyskelpoista työtä tekevät yritykset voivat ilmoittaa kotitalousvähennykseen ...

Koti Puhtaaksi pääsi osaksi Reijo Kelan ja Lotta Svärd säätiön Hiljainen kansa -näyttelyä

Lottamuseon pihassa Tuusulassa komeilee Koti Puhtaaksi hahmo värikkäässä työasussaan. Saana Tyni kutsuttiin pukemaan yksi näyttelyn ...

Logomme on uudistunut

  Teemme työtämme täydestä sydämestä ja sydän kuvaa hyvin myös tapaamme toimia yhteiskunnallisena yrityksenä. Yrityksemme ...

Millan uratarina: ”Olen päässyt kehittymään sekä työssä, että ihmisenä”

– Aloitin työt tosiaan Tampereella, jonka jälkeen olen käynyt lisäksi Turussa, Oulussa ja Jyväskylässä. Nykyään ...