Maksatko täyttä hintaa palveluistasi? Sinun ei ehkä tarvitsisi!

Soili TyniOlemme huomanneet, että todella harva ihminen on tietoinen arvonlisäverottomasta palvelusta, eli alvia ei aina tarvitse maksaa kotisiivouksesta ja muista kodin palveluista.

Arvomme siellä parhaillaan ilmaista kotisiivousta, ja moni osallistuja valitteli, kuinka kunto on huono ja palveluja ei silti ole tullut käytettyä.

Päätin tämän innoittamana kiteyttää asiaa pähkinänkuoreen ja näin, toivon mukaan, myös lisätä tietoisuutta vaikeassa tilanteessa olevien keskuudessa. Kerrothan myös tästä asiasta eteenpäin, koska monesti apua tarvitseva ei tätä tietoa löydä.

(pyydän tähän alla vielä apua teiltä lukijoilta…)

 

KUKA?

 • henkilö, joka ei pysty suoriutumaan normaalisti kodin perusaskareista.
 • henkilön iällä ei ole päätöksessä merkitystä.
Esimerkki!

—> fyysiset vaivat: reuma, iän tuoma fyysisen kunnon alenema, syöpä, vammat, muistisairaudet, leikkaus, näköongelmat, jne.

—> henkiset haasteet: masennus, baby blues, sekä muut mielenterveysongelmat jotka alentavat kotiaskareista suoriutumista

 

MITÄ?

 • siivouspalvelut (myös ikkunanpesut)
 • pyykkäysapu
 • ruoanlaitto / kaupassakäyntiapu tai muu asiointiapu
 • suihkussa käymisen tuki
 • muut kodin pienet askareet

MITEN?

 • Etsi yritys, jolla on oikeus tuottaa arvonlisäverottomia sosiaalihuoltopalveluja. Ota yritykseen yhteyttä.
Koska en tiedä muiden yritysten toimintamalleista tästä eteenpäin, kirjoitan tähän auki oman toimintapolkumme.
 1. Sovimme tapaamisen asiakkaan kotiin.
 2. Arvioimme tilanteen ja keskustelemme sairaushistoriasta. Asiakkaan kunnosta riippuen omainen on usein myös paikalla. Täytämme ensin palvelusuunnitelman, jonka avulla suunnittelemme käyntitiheyden ja sisällön. Kirjaamme ylös sairaudet, omaisten tiedot, ja niin edelleen.
 3. Määrittelemme tämän perusteella oikeuden hyödyntää arvonlisäverotonta palvelua. Hoidamme itse kaiken paperityön. Joskus asiakas voi saada oikeuden vain määräajaksi (esimerkiksi baby blues, katkennut käsi tai jalka tai muu vastaava, missä on paranemisennuste) tai toistaiseksi voimassaolevaksi (esimerkiksi muistisairaus tai muu, jossa ei ole paranemisennustetta).
 4. Teemme erillisen sopimuksen sopimistamme asioista ja määrittelemme omat henkilöt jokaiselle asiakkaalle.

 –   Eli me hoidamme asian kuntoon yhdellä käynnillä, avaimet käteen periaatteella.   –

Varaa ilmainen kartoitus

MITÄ MAKSAA?

 • Hinnat ovat suoraan laskulla arvonlisäverottomia- katso tarkemmin lisää hinnastostamme.
 • Arvonlisäveroton hinta on kotitalousvähennyskelpoinen (-50% verotuksessa). Lataa etusivultamme kattava ja helppolukuinen opas, ja saat tietää kuinka voit hakea kotitalousvähennystä ja jopa saada sen jo kuukausittain takaisin käyttöösi.

Hinnasto

 

Hurjaa ajatella, että kuinkakohan moni- mahdollisesti vähävarainenkin henkilö juuri tälläkin hetkellä maksaa täyttä hintaa käyttämistään palveluista kotonaan, vaikka olisi oikeutettu hyödyntämään arvonlisäverottomuuden edun! Monelle- esimerkiksi pienieläkkeiselle vammautuneelle, palvelut ovat elinehto ja edellytys kotona asumiselle. Ja toisaalta tämä valtion helpotteen tuoma säästö taas helpottaisi huomattavasti mahdollisesti muutoinkin tiukilla olevaa taloutta.

Pyydänkin Teidät lukijat mukaan tähän haasteeseen. Jos voisimme yhdessä saada tämän postauksen avulla edes muutaman henkilön tietoiseksi tällaisesta huojennuksesta ja täten auttaa heitä haasteellisessa elämäntilanteessa.. Pienintä mitä voimme tehdä, on jakaa postausta eteenpäin!

 

 

_MG_0963-Edit

 

Jaa tämä artikkeli!

Tuoreimmat artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla ja Googlen tietosuojalauseke ja käyttöehdot pätevät.