Tekeillä olevan Ruusupuvun päälle Saana “Supersiistijä” Tyni on suunnitellut ompelijamestari Paula Malleuksen kanssa moppitakin tuhansia kertoja käytetyistä mopeista.

“Vastustan pikamuotia ja haluan omalla asullani korostaa materiaalien kierrätettävyyttä” kertoo Saana Tyni, 31.

Tyni haluaa, että pukukin tehdään käytetyistä materiaaleista.

 

#moppitakki valmistuu Remaken ateljeessa Helsingissä

Takin päämateriaalina ovat tuhansia koteja puhdistaneet mopit. Nämä mopit ovat alunperinkin suomalaista käsityötä Viledan Salon tehtaalta. Nyt mopit saavat uuden elämän ekologisena turkiksena.

Saana Tyni kertoo halunneensa teettää koko pukunsa kierrätetyistä materiaaleista. “Kyselin useammaltakin suunnittelijalta tarjousta tämän henkisen puvun suunnittelusta, mutta monet yrittivät toppuutella ideoitani. Paula syttyi tälle idealle heti ensimmäisessä puhelussa ja valintani oli sen myötä selvä”, Saana kertoo suunnittelijan valinnasta. 

Näitä materiaaleja nähdään tänä vuonna Linnan juhlissa

Idea moppitakkiin tuli yllättäen Paula Malleuksen katsellessa, mitä kaikkea Saana Tynin johtaman yrityksen varastosta oli löytynyt. Saana oli lätkäissyt tiskiin käytetyn mopin. “Katsoin aluksi, että mikä ihmeen minkki tuo on ja sitten mulla välähti, että tostahan sais mageen turkiksen.” Paula kertaa tapahtumia.

Myös Linnan juhlien puku tehdään kierrätetyistä materiaaleista. “Se on ihanan eloisa ja ihan minun näköiseni asu”, Saana Tyni kertoo. Puku on vielä kesken ja sen valmistuminen tulee Saana Tynin mukaan menemään tosi lähelle juhlia suuren työmäärän takia.

Paula Malleus on ompelijamestari, vaatesuunnittelija ja kiertotalouden edelläkävijä

Viimeisen 12-vuoden aikana Malleus on tullut tunnetuksi toimiessaan yrityksensä Remaken kautta. Hän on edistänyt uutta tekemisen muotoa koko tekstiili- ja muotialalla vaikuttaen mm. koulutussisällön rakentamiseen. Malleuksen kohauttavia pukuja on nähty Linnan juhlissa vuosi toisensa perään ja näin on myös tänä vuonna.

Saana “Supersiistijä” Tyni toimii siistijänä ja toimitusjohtajana Koti Puhtaaksi nimisessä perheyrityksessä

Yritys valittiin tänä vuonna Suomen parhaaksi työpaikaksi ja Euroopan parhaaksi siivousalan työpaikaksi. Saana kulkenut kivisen polun yrittäjänä ja työllistää nyt 203 siivousalan ammattilaista. Saana Tyni kohautti alkuvuodesta oranssilla iltapuvulla vastaanottaessaan Suomen paras työpaikka -palkinnon.

Lisätiedot

  • Saana Tyni

Siistijä ja toimitusjohtaja

[email protected]

045 609 3031

  • Paula Malleus

Ompelijamestari ja moppitakin suunnittelija

[email protected]

044 528 0581

  • Jussi Kotomäki

Viledan edustaja (moppien tuotanto Suomessa)

[email protected]

0400 693 241

 

Jaa tämä artikkeli!

Uutiset ja vinkit helpompaan arkeen!