Siivousyrityksen valitseminen on joskus hankalaa. Jokaisella yrityksellä on omat toimintamallinsa, hintansa ja ehtonsa. Tässä on muutamia ajatuksia ja vinkkejä, kuinka valitset itsellesi juuri Sinulle sopivan siivousyrityksen.

Aluksi kannattaa tutustua siivousyrityksen verkkosivuihin. Sieltä yleensä löytyy tiedot minne ottaa yhteyttä ensimmäistä kartoituskäyntiä varten. Ilmainen kartoituskäynti on merkki siitä, että yritys haluaa selvittää Sinun tarpeesi ja palvella Sinua hyvin. Kartoituskäynnillä tulisi selvitä kuinka monta tuntia kotisi siivoukseen menee. Samalla voit esittää toiveita mitkä kohteet ovat sinulle tärkeitä ja sopia mitä siivotaan. Kaikki sovitut asiat tulee kirjata sopimukseen jonka allekirjoituksellasi hyväksyt. Tarkista aina laskusta, että yritys laskuttaa sopimallanne tavalla.

Tuntihinnoittelu on kaikilla toimijoilla eri perusteinen, joten ota selvää kuuluuko siivouksen tuntihintaan pesuaineet ja välineet. Huomioi, sisältyykö arvonlisävero yrityksen ilmoittamaan hintaan. Tulevaisuuden varalle kannattaa kysyä mahdollisuutta esim. saunan ja ikkunoiden pesuihin. Tarkista vielä ylimääräisten töiden hinta, ovatko samanhintaisia kuin kotisiivouksen sovittu tuntihinta.

Selvitä etukäteen onko siivouskertoja mahdollista perua ilman lisäkuluja esim. lomien ajaksi ja kuinka toimitaan jos perheessä ilmenee äkillinen sairaustapaus juuri sovittuna siivouspäivänä.

Tarkista onko yrityksellä vastuuvakuutus kunnossa ja työnantajan velvoitteet hoidettuina. Yrityksen tulee olla ennakonperintärekisterissä, jotta voit hyödyntää kotitalousvähennyksen. Kysy onko sinun mahdollista saada yhteenveto käyttämistäsi palveluista verotusta varten. Luotettavan yhteistyökumppanin kanssa on huomattavasti mukavampi toimia.

Kysy tai selvitä verkkosivuilta, onko yrityksellä asiakaspalvelu käytössä ja mistä numerosta saa yrityksen henkilökuntaa tarvittaessa kiinni. Tärkeää on, että lähetettyihin sähköposteihin reagoidaan lyhyessä ajassa.

Jos sinulle on tärkeää yrityksen kotimaisuus, se selviää joko yrityksen verkkosivuilta tai kysymällä suoraan yrityksestä. Ammattimaisten puhdistusaineiden käyttö on myös tärkeää paremman lopputuloksen varmistamiseksi.

Kuka teillä käy siivoamassa? Sovi yrityksen kanssa, kuka teillä siivoaa. Pystyvätkö he nimeämään omat siistijät sinun kotiisi? Kuinka toimitaan jos omasiistijä ei pääse paikalle? Kerro toiveesi yritykselle, kuinka haluat, että näissä tilanteissa toimitaan.

Selvitä minne mahdolliset reklamaatiot ilmoitetaan ja kuinka ne hoidetaan.

Yhteistyön ja kommunikaation toimivuus ovat ensiarvoisen tärkeitä seikkoja, kun yhteistyösopimus  laaditaan. Loistava apu siivousyrityksen valinnassa ovat henkilökohtaiset kokemukset kyseisestä yrityksestä. Kysele ihmisiltä kokemuksia käyttämistään yrityksistä ja tutustu yrityksen verkkosivuilla asiakkaiden referensseihin.

Parempi siivousyritys ei ole välttämättä se halvin, ja halpa voikin olla se kallein loppujen lopuksi. Palvelua on hankala kilpailuttaa hinnalla, joten luota vaistoihisi sekä muiden kokemuksiin. Onnea siivousyrityksen valintaan!

Jaa tämä artikkeli!

Uutiset ja vinkit helpompaan arkeen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla ja Googlen tietosuojalauseke ja käyttöehdot pätevät.