Saimme Great Place to Work – Sertifikaatin

 

Keväällä 2017 Koti Puhtaaksi Oy hakeutui työntekijöiden ja johtoportaan yhteisellä päätöksellä Great Place to Work -tutkimukseen. Alkuvuoden aikana toteutetun yritysilmeen uudistuksen ja brändin tutkimisen myötä herättiin huomaamaan, että meillä firman sisäiseen henkeen ja toimintaan kuuluu aika paljon sellaista hyvää, joka ei Suomalaisen työkulttuurin kentällä ole itsestäänselvyys.

”Perustuu yli 50 maassa k√§ytett√§v√§√§n Trust Index ¬© -henkil√∂st√∂kyselyyn.”

Great Place to Work on amerikkalaisen talousjournalistin Robert Leveringin vuonna 1981 perustama ylikansallinen organisaatio, jolla on ainutlaatuinen, sosiaalinen missio auttaa yrityksiä uudistamaan työskentelykulttuuriaan. Parhaassa tapauksessa tutkimukseen osallistuminen johtaa koko henkilöstön työolojen ja yhteishengen paranemiseen (ja yleensä kohentaa sen myötä myös yrityksen arvoa, asiakastyytyväisyyttä ja tuottavuutta). Yrityksen saavuttaessa tietyn pistetason sille voidaan myöntää globaalisti vertailukelpoinen Great Place to Work -sertifikaatti, joka perustuu yli 50 maassa käytettävään Trust Index © -henkilöstökyselyyn. Lisäksi vuosittain järjestetään juhlagaala, jossa listataan ja palkitaan maan parhaat työpaikat (pienille, keskisuurille ja suurille yrityksille on omat sarjansa). Kansallisen tason lisäksi parhaat yritykset pääsevät halutessaan mukaan myös monikansalliseen vertailuun.

Tarkempaa tietoa organisaatiosta ja sen käytänteistä  löytyy osoitteesta http://www.greatplacetowork.fi/ .

”Kaikkien vastausten keskiarvo oli 94/100%”

Prosessin aikana Koti Puhtaaksi Oy:n työntekijät saivat vastata kolmivaiheiseen kyselyyn, lisäksi työnjohto täytti erilaisia raportteja muun muassa yrityksen arvoista ja missiosta sekä siitä, miten niitä toteutetaan käytännössä ja miten heikompia kyselytuloksia saaneiden osa-alueiden parantamiseen panostetaan. Kyselyihin ahkerasti vastanneen siistijäkaartimme lisäksi raportteja olivat työstämässä markkinointi- ja digivastaava Henri, äitiyslomalla vauva kainalossa häärivä toimitusjohtaja Saana, sekä digiprojektin sekatyöläinen Taru. Raportin tekemiseen kului aikaa: täytyi viestitellä ja pohtia, oikolukea tekstejä ristiin ja täydentää tai poistaa kohtia jotta kokonaisuus kattaisi kaiken tarpeellisen. Lopulta saatiin valmista ja palaute korvasi kaiken vaivannäön: kokonaisuudessaan kaikkien vastausten keskiarvo oli 94/100%, eli todella, todella hyvä.

Kevään mittaisen yritteliäisyyden, useiden kokousten sekä reippaan yhteen hiileen puhaltamisen tuloksena Koti Puhtaaksi Oy:lle myönnettiin Great Place to Work -sertifikaatti! Onnea koko yrityksen väelle hienosta työpaikasta, sekä suuret kiitokset ihan jokaiselle, joka on työpanoksensa tähän projektiin antanut.

Tässä ei kuitenkaan ollut vielä ihan kaikki, sillä saamme vielä odottaa, mikä sijoituksemme koko Suomen kattavalla listalla tulee olemaan. Lopulliset tulokset ratkeavat Suomen parhaat työpaikat -gaalassa helmikuussa 2018. Jännitetään yhdessä ja katsotaan, saavutetaanko Koti Puhtaaksi Oy:n unelma; olla Suomen paras työpaikka 2018!

Kiitos Great Place to Work työyhteisömme kehittämisavusta!  

Jaa tämä artikkeli!

Uutiset ja vinkit helpompaan arkeen!